Аграрният университет – Пловдив, координатор на , съвместно с Клийнтех

...
Аграрният университет – Пловдив, координатор на , съвместно с Клийнтех
Коментари Харесай

EIT-FOOD Хъб България с Втори информационен ден

Аграрният университет – Пловдив, координатор на, взаимно с Клийнтех България и СУ „ Св. Климент Охридски ", организираха Втория информативен ден на EIT-FOOD Хъб България на тематика: „ Предприемачество и ръководство на нововъведенията като принадлежности за стабилно земеделие и интелигентно растениевъдство “.

Информационният ден се състоя на 3 септември 2021 година във Висшето военноморско учебно заведение „ Н. Й. Вапцаров " в гр. Варна. На него участваха повече от 70 представители на научната общественост, просветителните среди, бизнеса, консуматори. Информационният ден бе проведен в границите на работната среща на Националната научна стратегия на МОН „ Интелигентно растениевъдство “ ().



На форума бяха показани и разисквани опциите, които ЕИТ и неговите научноизследователски общности (КИС-ове) оферират в областта на предприемачеството и ръководството на нововъведенията посредством стратегиите на ЕИТ за включване на студенти и откриватели в районни и национални иновационни екосистеми („ place-based “ innovation). Обсъдена беше и тематиката за приложението на интелигентните технологии в устойчивите агро-хранителни системи и по-конкретно по какъв начин Националните научни стратегии на МОН „ Здравословни храни за мощна биоикономика и качество на живот “ и „ Интелигентно растениевъдство “ да се възползват от благоприятни условия за съдействие с EIT Food.

Бяха осъществени редица полемики и неофициални срещи сред научните колективи и координаторите на ЕИТ Хъб България по отношение на показаните отчети от проф. доктор Владислав Попов и доцент доктор Петър Борисов.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР